Römertopf BBQ cihla na pečení, římský hrnec Bricknic ®

Úvod Zahrada Grilování a piknik

Originální BBQ nádoba Bricknic je inovativním produktem značky. Jak už její vzhled napoví, jedná se o cihlu na pečení pokrmů a to na grilu, kolem ohniště nebo doma v troubě. Speciální pálená hlína neobsahuje hliník, nikl ani PTFE či PFOA, a tak si můžete užívat dokonale přírodní způsob příravy pokrmů. Cihla je svým obsahem vhodná pro přípravu jedné porce, lze tedy uvnitř upéct kompletní jídlo nebo rozdělit suroviny do více cihel, tak aby se chutě během přípravy nepromíchali. Materiál se pyšení extrémní odolností vysokým teplotám at o až do 900°C.

Pečící nádoba od německého výrobce RÖMERTOPF® je vysoce funkční pomocník k přípravě zdravých pokrmů i krásný kousek pro servírování z kuchyně rovnou na stůl. Dvojdílný pekáček ze speciální pálené hlíny vám umožní upéci šťavnatou porci masa, rybí a zeleninové pokrmy, zapečené těstoviny, různé nákypy či populární ovocný crumble.

Tajemství přípravy pokrmů v římském hrnci tkví v uvolňování horké páry během pečení. Trik spočívá v namočení víka před samotným pečením na cca 15 minut do studené vody. Díky tomu lze připravovat pokrmy téměř či zcela bez tuku, jelikož se přirozeně pečou / dusí ve vlastní šťávě. Spodní část pekáče je ošetřena neporézní glazurou, která během dlouhého, pozvolného pečení uchovává v nádobě potřebnou vlhkost. V nádobě se koncentrují všechny chutě a aromata a je zachováno maximum vitamínů a minerálů. Díky glazované části se pekáč velmi snadno čistí, je odolný vůči bakteriím a nežádoucím pachům.

  • Pečení, grilování, vaření a dušení na přírodní bázi
  • Vhodné pro individuální porci
  • Zdravá příprava pokrmů s minimem tuku či zcela bez něj
  • Uchovává všechna aromata, chutě, vitamíny i minerály
  • Vyrobeno ze speciální pálené hlíny
  • Čistě přírodní materiál má perfektní funkční vlastnosti
  • Neobsahuje žádné škodlivé chemické látky
  • Robustní provedení, perfektně rozvádí i udržuje teplo
  • Lze používat také v mikrovlnné troubě např. pro ohřívání jídla
  • Víko bez glazury umožňuje přípravu pokrmů v horké páře / ve vlastní šťávě
  • Glazovaná spodní část je odolná vůči bakteriím a pachům
  • Porézní glazura udržuje v nádobě potřebnou vlhkost
  • Šťavnatější, jemnější pokrmy oproti přípravě v neglazovaném pekáči
  • Glazura je 100% zdravotně nezávadná
  • Pekáč se velmi snadno čistí
  • Lze mýt v myčce nádobí
  • Při správném používání celoživotní trvanlivost
  • Originál, made in Germany

Návod k použití římského hrnce:

  • Pekáč s poklicí před prvním použitím řádně omyjte a osušte.
  • Před každým použitím namočte neglazované víko pekáče na 10 až 20 minut do studené vody. Po vyjmutí z vody víko otřete a glazovanou spodní část pekáče naplňte připravenými surovinami.
  • Pekáč s poklicí vždy vkládejte do studené trouby. U elektrické trouby stačí nařídit příslušnou teplotu, u trouby plynové je nutné teplotu postupně zvyšovat. Pekáč se bude postupně zahřívat a potraviny se začnou péci.
  • Pokrmy se dusí ve vlastní šťávě pomocí horké páry, která se při procesu pečení uvolňuje z namočeného víka.
  • Glazovaná spodní část pekáče udržuje dostatečnou vlhkost v nádobě po celou dobu pečení. Pokrmy jsou šťavnaté a jemné.
  • V případě libového masa bez tuku doporučujeme přidání malého množství tekutiny, aby nedošlo k vysušení masa.
  • Doba pečení v římském hrnci bývá delší než v běžných nádobách, po celou dobu však není nutné do procesu pečení nijak zasahovat (dolévat tekutinu, obracet potraviny, míchat apod.). Pro ušetření energie i času můžete v hrnci současně připravovat pokrm včetně přílohy.
  • Římský hrnec lze používat pro ohřívání potravin v běžné i v mikrovlnné troubě – stačí opět jen namočit poklici.
  • Po vyjmutí pekáče (nebo víka) z trouby je nutné nádobu odkládat vždy na dřevěnou, silikonovou nebo látkovou podložku, nikdy na chladné místo nebo povrch. Náhlé ochlazení by mohlo způsobit prasknutí pekáče.
  • Nikdy pekáč nepokládejte na přímý plamen nebo elektrický sporák.
  • Pekáč myjte běžnými mycími prostředky, bez použití drsných žínek, drátků a hrubých prášků. Římský hrnec je vhodný do myčky nádobí.
  • Glazovaná spodní část pekáče není nepřilnavá, ale hladký povrch se velmi snadno čistí. Připečené pokrmy snadno odstraníte namočením pekáče na 30 minut do vody a následným očištěním houbičkou nebo kartáčkem.
  • Při skladování nikdy neuzavírejte hrnec poklicí (tu lze obrátit a hrnec vložit do ní).
  • Po častém používání vyčistěte pekáč ve vroucí octové vodě, v poměru 2/3 vody a 1/3 octa.

Cena: 899 Kč

   Koupit na Kulina.cz

Dostupnost Není skladem
Prodejce Kulina.cz
Výrobce Römertopf
Typ produktu Příslušenství ke grilům
Série Römertopf GOES BBQ
EAN 4029466009910
Možnosti dopravy a ceny
Způsob dopravy Cena
ČP na poštu 99,00
ČP na poštu s dobírkou 148,00
DPD 69,00
DPD na dobírku 118,00
Zásilkovna 69,00
Zásilkovna na dobírku 118,00
Balíkovna depo 99,00
Balíkovna depo s dobírkou 148,00