Mlýnek na pepř s vyměnitelnými zásobníky ZANZIBAR Peugeot

Úvod Pokoje Kuchyně Mlýnky na koření

Mlýnek ZANZIBAR je ojedinělý koncept vytvořený pepřovým expertem Gérardem Vivesem, který je světově uznávaný odborník. Jeho misí jsou expedice jejichž cílem je najít nové odrůdy pepře a představit je nejen šéfkuchařům, ale i domácnostem. Jednotlivé zásobníky s pepřem snadno nasadíte na mlýnek a vyberete si tak podle své chuti rovnou u stolu.

  • Originální koncept pro milovníky pepře
  • Manuální mlýnek s 3 ks zásobníků, které snadno doplníte
  • Speciální mlecí mechanismus vyvinutý pouze na mletí pepře
  • Nastavitelný výběr z různých hrubostí mletí
  • Akrylát + ABS plast a ušlechtilá nerezová ocel
  • Vyrobeno ve Francii
  • Balení obsahuje pepř Kampot, Sikara aVoatsiperifery
  • Dodáváno v dárkové krabici
  • Prodloužená záruka 5 let na tělo mlýnku
  • Na mlecí mechanismus záruka doživotní
  • K objednání i další skvělé divoké pepře z výběru Gérarda Vivese

Černý pepř Kampot z Kambodži

Pepř z kambodžské provincie Kampot si získal svou vynikající pověst ještě dříve, než Kambodžu ovládli Rudí khmerové a v zemi bylo obchodování téměř zastaveno. V roce 2004 se jeden Francouz rozhodl sdružit farmáře s několika pepřovými plantážemi v rámci projektu Farmlink s cílem oživit výrobu v regionu. Na základě doporučení Gérarda Vives se rozhodl zaměřit se na vysoce kvalitní provoz s několika procesy třídění: na rostlinách, po sklizni, před sušením a po sušení. Podle rad odborníků změnil pracovní postupy
pěstitelů a výsledkem bylo, že některé plantáže provincie dosáhly výjimečné úrovně kvality. Pěstitelé nepoužívají žádné pesticidy ani chemická hnojiva. Celý proces je přírodní. Jako hnojivo se používá směs odpadu z rýžových polí a rostlin. Pravidelně se přidává nová půda a zalévá se ručně.

Tipy a použití

Je vhodný k červenému masu, pomalu vařeným pokrmům, studeným pokrmům, tučnějším rybám (makrela, sardinky, ančovičky, tuňák, úhoř, atd.). Tento pepř je rovněž vynikající na ochucení tmavých omáček, rajčatových omáček, marinád nebo pizzy. Doporučujeme ho i na ochucení zeleniny (červené zelí, čočka, cizrna), jemných bílých sýrů a některých druhů ovoce (jahody, třešně, fíky a meloun). Lze jej také použít do čokoládových dezertů.

O chuti

Pepř se sladkým, opojným, a mírně květinovým nádechem. V ústech vyvolává dojem marshmallow, zatímco chuť postupně nabývá na intenzitě.

Bílý pepř Sikara z Madagaskaru

Původ a historie

Pro Madagaskar je typické spíše pěstování zeleného pepře. Při pěstování bílého pepře je nutné nechat pepř dozrát, abychom získali velká pepřová zrnka. Gérard Vives zavedl na různých místech systém sběru nejlepších zrnek, která jsou pak máčena v čerstvé vodě, umleta, sušena na slunci a nakonec pečlivě tříděna. Tímto postupem vzniká vzácný a výjimečný bílý pepř.

Tipy a použití

Je vhodný na škeble, ústřice, bílé maso, drůbež, bílé rybí maso, vepřové a telecí maso a bílé omáčky. Výborně ochutí těstoviny, rýži, zeleninu v páře, grilovanou zeleninu, tykve, dýně, žampiony, chřest, šarlatové nebo běžné fazoly, rajčata a saláty. Doporučujeme použít ho i na dezerty obsahující pomeranče a hrušky.

O chuti

Bílý pepř Sikara má velmi čerstvou, zeleninovou
a květinovou chuť, s dominantním mentolovým nádechem,
a také náznaky chuti anýzu, citronu a eukalyptu.

Divoký černý pepř Voatsiperifery z Madagaskaru

Původ a historie

Tento druh pepře roste divoce a vytváří malé bobule s řapíkem. Lze jej najít v teplých a vlhkých oblastech na úpatí pohoří jihovýchodního Madagaskaru. Plazivé rostliny využívají jako oporu stromy deštného pralesa. Někdy mohou dorůst až do výšky 20 metrů a sběr pepřových zrnek je tak velmi obtížný. Zpracování divokého pepře je nelehký proces, protože pepřová zrnka obsahují hodně vody a jsou velmi křehká. Na výrobu jednoho kilogramu suchého koření je potřeba deset kilogramů čerstvých pepřových
zrnek. Tento druh pepře je extrémně vzácný.

Tipy a použití

Můžete jej používat v sezónních salátech, a hodí se také k masu, zejména vepřovému a jehněčímu, ale také k bílému rybímu masu. Je vynikající k foie gras. Nejvíce vhodnou zeleninou pro dochucení tímto pepřem jsou rajčata. Je rovněž ideálním doplňkem měkkých bílých sýrů. Hodí se zejména ke kozímu a ovčímu sýru. Je vynikající do paštik, terin, kompotů, okurek a nakládané zeleniny. Nejpřekvapivější je použití v dezertech, které obsahují ovoce (meloun, jahody, třešně, jablka, hrušky) a zejména čokoládu.

O chuti


Jeho aroma je klasicky pepřové, ale má neobvyklý dřevitý, pryskyřičný a zemitý nádech. Obsahuje náznaky citrusů, ovoce a květin. Jeho čerstvá chuť dlouho přetrvává. Nástup pálivé chuti není prudký, ale je pronikavý a dlouho doznívá. Tento divoký pepř není
tak silný jako černý nebo bílý pepř. Nehledě na překypující aromatický profil se jeho bobule velmi snadno používají.

Podrobnosti o mlecím mechanismu na pepř Peugeot:

Mechanismus se skládá ze dvouřadé ozubené spirály, která perfektně vede a drží jednotlivá zrnka pepře. Ocel, ze které je mechanismus vyroben, je speciálně ošetřena patentovaným postupem proti korozi. Výsledkem je, že si mechanismus zachová svou ostrost a odolnost.

Jaký pepř použít?

Pro ideální výsledek používejte zrnka pepře o průměru 5 mm nebo menší. Lze používat, černý, bílý nebo zelený pepř. Směsi barevných pepřů by neměly obsahovat více než 15% růžového (červeného) pepře. V mlýncích Peugeot určených na pepř lze též mlít sušený koriandr.

Peugeot, značka, která působí na trhu již od roku 1810, je symbolem francouzské gastronomie a životního stylu. Těla mlýnků Peugeot i mlecí mechanismy jsou vyráběny ve Francii ve vlastních provozech. Mlýnky jsou kompletovány ručně a následně velmi pečlivě kontrolovány. Bezchybné fungování je pro značku Peugeot samozřejmostí. Na mlecí mechanismy poskytují celoživotní záruku.

Cena: 1 429 Kč

   Koupit na Kulina.cz

Dostupnost Není skladem
Prodejce Kulina.cz
Výrobce Peugeot
O výrobci Peugeot Peugeot je synonymem pro eleganci a inovaci v kuchyňských doplňcích. S více než 30letou tradicí vyrábí ikonické mlýnky… pokračovat o Peugeot »
Typ produktu Mlýnek
Kategorie P Mlýnky
Série Peugeot ZANZIBAR
Materiál Plastové
Druh pohonu Manuální
EAN 4006950032814

V kolekcích

Tipy na dárky pro tátu Tipy na dárky pro sestru

Možnosti dopravy a ceny
Způsob dopravy Cena
ČP na poštu 99,00
ČP na poštu s dobírkou 148,00
DPD 69,00
DPD na dobírku 118,00
Zásilkovna 69,00
Zásilkovna na dobírku 118,00
Balíkovna depo 69,00
Balíkovna depo s dobírkou 118,00