Sklenice Burgundy Grand Cru Black and White Twisted Fatto a Mano Riedel

Úvod Pokoje Kuchyně Sklenice a hrnky

Sklenice Burgundy Grand Cru Black and White Twisted je novinkou roku 2017 z kolekce Fatto a Mano, což v překladu z italštiny doslova znamená "ručně vyrobené". Rakouská firma Riedel se v této kolekci inspiruje tradičními italskými technologiemi práce se sklem, které s péčí a precizností realizuje ve svých sklárnách.

Na jedné straně je na této sklenici jasně patrný otisk tradice, na straně druhé si zachovává rysy tolik typické pro značku Riedel: specifický tvar těla podle jednotlivých odrůd vína, velmi jemné, tence foukané stěny, čistota tvarů bez nadbytečného zdobení a elegantní štíhlá stopka.

Tvar těla sklenice vycházející z tradiční kolekce Sommeliers byl navržen již v roce 1957.

Anglický magazín o víně Decanter Magazine popisuje sklenici tvaru Burgundy Grand Cru u příležitosti srovnávací degustace jako "The finest Burgunder glass of all times, suitable for both young and old burgundies" – nejlepší sklenice na Burgundské všech dob, vhodná jak pro mladé, tak pro zralé Burgundské. Dalším nezvyklým oceněním tohoto jedinečného tvaru je skutečnost, že Museum of Modern Art (New York) tuto sklenici vystavuje ve své stálé expozici. Zlí jazykové však tento krásný výtvor nazývají také "goldfishbowl" (akvárium pro zlatou rybku), neboť nádoba na pití o objemu více než 1000 ml je prostě jedinečná.

Lehká vína se ve sklenici Burgundy Grand Cru Sommeliers necítí dobře, jejich nedostatečný výraz se v ní zcela ztratí. Plná vína – prvotřídní Burgundské, Barolo či Barbaresco – v ní naopak doslova rozkvetou a prezentují i to nejjemnější aroma v netušené plnosti a intenzitě. Červené odrůdy vín s tenkou slupkou produkují barevně méně intenzivní vína s kyselostí, která může požitek z pití zcela pokazit.


Tvar sklenice Burgundy Grand Cru kyselost naopak integruje do ovocné chuti. Víno z tohoto jemně otevřeného tvaru plyne přímo na jazyk a posiluje chuť ovoce a sladkých chuťových složek. Díky tomu se v ústech rozvine vzrušující hra ovoce s kyselostí, která harmonicky doplňuje chuťový dojem z tohoto vína a vzniká tak komplexní, trojrozměrný "chuťový obraz".

Do sklenice o objemu 1050 ml nenalévejte více než 150 ml vína.

Sklenice Burgundy Grand Cru Black and White Twisted Riedel doporučujeme na:

  • Barbaresco, Barolo, Beaujolais Cru
  • Blauburgunder (Rulandské modré), Burgundské (červené)
  • Dornfelder, Echézeaux, Gamay, Moulin à vent
  • Musigny, Nuits Saint Georges, Nebbiolo
  • Pinot Noir, Pommard, Romanée Saint Vivant, Santenay
  • Volnay, Vosne – Romanée, Vougeot

Edice Fatto a Mano Black and White Twisted

V rámci nové kolekce sklenic Fatto a Mano nabízí Riedel speciální edici Black and White Twisted s kroucenou stopkou. Výroba designově unikátního stonku vyžaduje maximálně precizní práci sklářů s výjimečnými dovednostmi.

Každá sklenice je individuálně balená v dárkové krabici.

V edici Black and White Twisted nabízíme specificky tvarované sklenice v následujících variantách:

  • Bordeaux Grand Cru
  • Burgundy Grand Cru
  • Old World Pinot Noir
  • Cabernet/Merlot
  • Old World Syrah
  • Oaked Chardonnay
  • Riesling/Zinfandel
  • Champagne

Kolekce Fatto a Mano

Fatto a Mano – v překladu z italštiny doslova znamenající "vyrobeno ručně". Výroba této nové série je založena na tradičních metodách italských sklářů z okolí Benátek a zachovává si tak nádech půvabu sklářské manufaktury s bohatou tradicí.

Georg Riedel, představitel 10. generace značky, si dal za cíl prostřednictvím kolekce Fatto a Mano docílit barevné oslavy podávání vína ve vší jeho kráse. Unikátní stonky nejen lahodí oku, ale při dotyku přímo cítíte lidský aspekt do nich vložený během ruční výroby.

Sklenice z kolekce Fatto a Mano jsou kromě edice Black and White Twisted dostupné i v edici se štíhlou, vysokou, barevnou stopkou (set bílá, černá, žlutá, červená, zelená, modrá).

Cena: 1 419 Kč

   Koupit na Kulina.cz

Dostupnost Není skladem
Prodejce Kulina.cz
Výrobce Riedel  (16 produktů)
Typ produktu Sklenice
Kategorie P Sklenice
Materiál Sklo
Série Riedel Fatto a Mano Black and White Twisted
EAN 9006206214495
Možnosti dopravy a ceny
Způsob dopravy Cena
ČP na poštu 99,00
ČP na poštu s dobírkou 148,00
DPD 69,00
DPD na dobírku 118,00
Zásilkovna 69,00
Zásilkovna na dobírku 118,00
Balíkovna depo 69,00
Balíkovna depo s dobírkou 118,00