Zásobník s pepřem Vinh Dinh Vietnam ZANZIBAR Peugeot - Peugeot Zanzibar Vin Dinh černý pepř z Vietnamu 10 g

Pepř Vinh Dinh z Vietnamu

Původ a historie


Tento pepř se sklízí na konci roku ze stromů, které volně rostou na masivu indočínského poloostrova.Název „stromový“ získal proto, že jej spíše naleznete na vrcholcích stromů než na vrcholcích hor. Angličtí pěstitelé jej nazývali „Indickým pichlavým prachem“, zatímco Francouzi jej nazývali „Pepřová květina“. Je velmi blízce příbuzný čínskému Sichuan pepři a japonskému Snascho pepři, ale je mnohem jemnější a elegantnější. Jedná se o delikátní a jemný pepř s bohatým aroma.

Tipy a použití

Pepř Vinh Dinh se chuťově hodí ke škeblím, mořským plodům a tučným rybám, stejně jako i k masu (perlička, holub, jehněčí, sladkokyselé vepřové a telecí žebírko). Lze jej úspěšně používat do polévek, vývarů, biskvitů, zeleniny v páře, k žampionovému salátu a karamelizované čekance. Jemně podpoří chuť kozího sýru s kapkou olivového oleje. Své hosty překvapíte, pokud jej přidáte do ovocných salátů, k ovoci ve víně, do pěny, zmrzliny a sorbetů. Je vynikající k ananasu, bobulovinám a citrusovému ovoci, a dokáže vytvořit překvapivou kombinaci v čokoládových dezertech. Nevařte jej. Používejte jej jemně namletý k závěrečnému ochucení.

O chuti


Velmi příjemná chuť se vyznačuje náznaky citrusového ovoce, korsických klementinek a eukalyptu, se špetkou anýzu a mentolu. Následuje série sladkých lahodných chutí s dotekem konfitovaného citronu a anděliky. Zanechává v ústech lehce ostrou chuť, po které následuje příjemný horký pocit a závěrem se rozvine nádech citrusů.

Mletí pepře

Mletí primárně slouží k uvolnění plné chuti pepře. Aromatické molekuly jsou v jádru pepřového zrnka a pálivé zejména na vnější straně. Proto pro větší pálivost použijte jemné mletí a pro maximální chuť zvolte hrubší, kterým skvěle uvolníte esence zrnka. Pepř je nutné pomlít až na poslední chvíli! Silné okamžiky jsou prchlavé … Pokud si chcete vychutnat pepř co nejlépe nevařte ho společně s pokrmem po dlouhou dobu, ztratil by tak svou sílu.

Cena: 209 Kč

   Koupit na Kulina.cz

Dostupnost Není skladem
Prodejce Kulina.cz
Výrobce Peugeot
O výrobci Peugeot Peugeot je synonymem pro eleganci a inovaci v kuchyňských doplňcích. S více než 30letou tradicí vyrábí ikonické mlýnky… pokračovat o Peugeot »
Typ produktu Mlýnek
Kategorie P Mlýnky
Série Peugeot ZANZIBAR
EAN 4006950032616
K překladu CZ AUTO
Margin E
Možnosti dopravy a ceny
Způsob dopravy Cena
ČP na poštu 99,00
ČP na poštu s dobírkou 148,00
DPD 69,00
DPD na dobírku 118,00
Zásilkovna 89,00
PPL ParcelShop 89,00
Zásilkovna na dobírku 138,00
PPL ParcelShop s dobírkou 138,00
Balíkovna depo 69,00
Balíkovna depo s dobírkou 118,00