Japonský plátkovací nůž SUJIHIKI 24 cm 5000MCD 67 javor MIYABI

Úvod Pokoje Kuchyně Kuchyňské nože

"K tomu, aby vás vaření začalo bavit, si nejprve potřebujete pořídit opravdu dobrý nůž."

Rokusaburo Michiba, expert japonské kuchyně a šéfkuchař

Extrémně ostrý japonský nůž SUJIHIKI s štíhlou dlouhou čepelí vyniká v plátkování jemného masa. Nízká výška čepele snižuje tření a nůž tak snadněji proniká masem. Pokud jste doposud pracovali s evropskými noži, překvapí vás čepel svou neobyčejnou jemností. SUJIHIKI je japonskou zdokonalenou verzí západního filetovacího nože. Bez větší námahy nakrájíte na jemné plátky syrové maso a ryby. Nepřekonatelnou geometrii nože oceníte i při porcování pečeně, šunky nebo drůbežích prsou. Pokud patříte k milovníkům hovězího carpaccia, měl by se tento nůž stát povinnou výbavou vaší kuchyně. Komfortní skvěle vyvážená javorová rukojeť tvaru "D" skvěle padne do ruky.

Doporučení: vzhledem k jemnosti čepele, není tento nůž vhodný k práci s masem obsahujících kosti.

Specifikace: délka čepele 24 cm, délka rukojeti 11,4 cm, hmotnost 186 g

Nástroj z řady MIYABI 5000MCD 67 je tím správným kandidátem na osobní nůž pro celý život. Třpytivý damascénský vzor mrazivých květů čepele je neopakovatelný a bude symbolizovat vaši individualitu. Živý vzor se volně zrcadlí do dřevěné rukojeti a vytváří umělecké dílo, který vzbuzuje respekt a pokoru.

Každý jednotlivý nůž je výsledkem autentické mistrovské práci z „města nožů“ Seki. Tradiční řemeslná práce a moderní technologie daly vzniknout té nejvyšší možné kvalitě mezi komerčně vyráběnými noži. Extrémně tvrdé jádro práškové oceli Micro Carbide MC66 je zapouzdřeno v 132 vrstvách oceli dvou různých tvrdostí. Speciální úprava čepele přiznává strukturu vrstev, a každý nůž má tak originální neopakovatelný damascénský květinový vzor. K dosažení ještě lepších vlastností oceli bylo použito unikátní kalení postupem CRYODUR®, během kterého je ledována při -196° C. Výsledný materiál se může pochlubit extrémní tvrdostí 66 Rockwella. Nůž je symetricky ručně broušený do tvaru "V" v úhlu 10 °. Ruční tradiční ostření Honbazuke je prověřeno stovkami let práce nožířských mistrů. Jedná se o vícefázový proces broušení, kdy je nejprve nůž ostřen za pomoci vertikálního a horizontálního rotujícího brusného kamene a finálně je ostří doleštěno koženým honovacím řemenem. Díky klínovému výbrusu ostří snadno proniká potravinami. Rukojeť klasického "D" tvaru je vyrobena ze stabilizovaného dřeva javoru. Přiznaná bohatá kresba dřeviny je na každém kusu jedinečná.

Použité materiály představují koncentrovanou sílu přírodních zdrojů. Zrnitost dřeva odráží čas i působení živlů a vypovídá tak osobitý příběh. Zatímco vám zlatavý mozaikový čep připomene ozdobnou záštitu ikonických japonských mečů, asijská reliéfní patka obrazně spoutá energii nože.

  • Extrémně tvrdé jádro práškové oceli Micro Carbide MC66
  • Mimořádně vysoký obsah uhlíku
  • Tvrdost 66 Rockwella
  • CRYODUR® – unikátní způsob kalení mrazem / temperování
  • 133 vrstev oceli
  • Damascénský (květinový) design
  • Autentický, úzký japonský tvar
  • Klínový výbrus do tvaru "V"
  • Honbazuke unikátní třífázové ruční broušení
  • Ostří Katana Edge
  • Vysoká retence ostří, odolnost proti korozi a optimální pružnost
  • Pohodlná rukojeť tvaru "D" ze stabilizovaného javorového dřeva
  • Dokonalé vyvážení pro pohodlnou práci s nožem
  • Nerezová reliéfní patka s logem
  • Doživotní záruka na výrobní vady čepele
  • Není vhodné do myčky

Krása a preciznost jsou hlavní rysy japonské kultury, stejnou filozofii ctí i značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožířství, již od 14. století. Japonský tradiční výrobce nožů spojil své precizní řemeslné zpracování s osvědčenými výrobní postupy a standardy německé značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodní skupina ZWILLING si tak mohla své portfolio rozšířit o vlastní výrobu autentických japonských nožů a to přímo v centru japonského nožířského průmyslu.

Výroba japonských mečů je v Zemi vycházející slunce tradicí již po dlouhá staletí. Samurajské meče byly a jsou obdivovány pro svou jedinečnou eleganci, ostrost, krásu a technickou dokonalost. Precizně zpracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepelí jsou důstojným následovníkem této tradice. Ohromující, bezmála „chirurgická“ ostrost nožů zachová strukturu používaných surovin. Buďte nároční jako japonští šéfkuchaři a vašim cílem vždy bude dokonale vypadající chutný pokrm.

Doporučení a údržba:

  • Nepoužívejte nože ke krájení extrémně tvrdých surovin, jako jsou např. zmražené potraviny
  • Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí
  • Zabraňte ohýbání nože
  • Pro zachování ostrosti je vhodné po použití nůž ručně umýt šetrným čisticím prostředkem a ihned osušit
  • Chraňte ostří před nárazem
  • Pokud nůž dlouho nepoužíváte, je vhodné ho zabalit do suché textilie nebo novinového papíru. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí
  • Čepel můžete v rámci péče otřít hadříkem namočeným v oleji, zvýší se odolnost vůči korozi
  • Skladujte nůž na bezpečném místě

Cena: 9 450 Kč

   Koupit na Kulina.cz

Dostupnost Není skladem
Prodejce Kulina.cz
Výrobce MIYABI
Typ produktu Japonský a Santoku nůž
Série MIYABI 5000MCD 67
EAN 4009839395000
K překladu CZ AUTO
Margin B
Možnosti dopravy a ceny
Způsob dopravy Cena
ČP na poštu DOPRAVA ZDARMA
ČP na poštu s dobírkou 49,00
DPD DOPRAVA ZDARMA
DPD na dobírku 49,00
Zásilkovna DOPRAVA ZDARMA
PPL ParcelShop DOPRAVA ZDARMA
Zásilkovna na dobírku 49,00
PPL ParcelShop s dobírkou 49,00
Balíkovna depo DOPRAVA ZDARMA
Balíkovna depo s dobírkou 49,00