Zwilling Pro, Univerzální nůž II, 13 cm

Úvod Pokoje Kuchyně Kuchyňské nože

Univerzální nůž - speciální dvoúrovňové vroubkované ostří zajišťuje trvalou ostrost a dlouhodbě přesný řezný výkon. Univerzální nůž Zwilling Pro je tak multifunkčním pomocníkem do kuchyně, který vám vydrží. Výborně krájí klobásy, sýry, rajčata a bagety.délka čepele 13 cm Nože Zwilling Pro. Kolekce nožů Zwilling Pro je vylepšenou variantou Zwilling Professional. Je vhodná pro každého,  kdo to myslí s vařením opravdu vážně, a to bez ohledu na to, jde-li o profesionály či laiky. Spojením sil solingenských nožířských mistrů, designéra Mattea Thuna a těch nejlepších šéfkuchařů, se zrodila řada Zwilling Pro. Čepele nožů upraveny tak, aby co nejlépe odpovídaly požadavkům profesionálů na co nejpreciznější, nejpřesnější a přitom maximálně bezpečné používání. Nože jsou perfektně vyvážené, dobře padnou do ruky a mají unikátní klínovité ostří pro snadné a bezpečné krájení.Řada Pro také představuje vylepšený tvar záštity, která slouží nejen k efektivní ochraně prstů, poskytuje zároveň pevnou oporu prstům a vyvažuje celý nůž, aby používání nožů bylo pohodlnější a především bezpečnější. Zúžený tvar také představuje větší kontrolu nad krájením a umožňuje plné ostření nožů. Jistě oceníte dnes již tradiční design nožů s plnou střenkou se 3 robustními nýty.  speciální směs nerezové oceli vyráběná exkluzivně pro Zwilling J.A. HenckelsSigmaforge® - nůž vykován z jednoho kusu oceli (žádné sváry ani spoje)Friodur® - tvrzení mrazem pro dlouhotrvající ostrost, jež se snadno obnovujeruční doostření a leštění, kontrola laserembezespárá ergonomická rukojeť z odolné syntetikyzáštita - chrání prsty a nůž je dokonale vyváženýtvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnicedoživotní záruka na výrobní vady čepelelze mýt v myčce nádobí, doporučeno ruční mytí vyrobeno v Německu Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku, zaručuje ty nejlepší vlastnosti, má tvrdost přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice. V kombinaci s propracovanými výrobními technologiemi tak vznikají nože, které jsou robustní, extrémně odolné, flexibilní, odolné korozi s dlouhotrvající ostrostí. Friodur® - tvrzení oceli mrazem. Speciální postup tvrzení nožů patentovanou technologii FRIODUR®, jež spočívá v tvrzení mrazem. Temperování oceli harmonizuje její molekulární strukturu, odstraňuje vnitřní pnutí, vytváří výjimečnou pružnost a předchází zlomení čepele. Sigmaforge® - nůž vykován z jednoho kusu oceli. Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli patentovanou technologií SIGMAFORGE®, která ještě více vylepšuje skvělé vlastnosti kvalitní oceli - nože jsou pevnější a ostří je odolnější otupení. Laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V". Kuželovitý profil čepele a laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V" zajišťuje excelentní a dlouhotrvající ostrost. Bezchybná geometrie a dokonalé vyvážení nože pak zaručují přesné a bezpečné vedení řezu, které neunaví vaši ruku ani při delším používání. Záštita (zesílená ocelová část nože mezi čepelí a rukojetí) slouží nejen k efektivní ochraně prstů, poskytuje zároveň pevnou oporu prstům a vyvažuje celý nůž, aby používání nožů bylo pohodlnější a především bezpečnější. Její robustní provedení stabilizuje přenos síly z čepele na rukojeť, čímž předchází ohnutí nože.Ergonomicky tvarovaná rukojeť je vyrobena z kvalitního syntetického materiálu, je odolná nárazu a poškrábání a zůstává stabilní i při vystavení teplotním změnám. Kvalitní bezespáré napojení rukojeti k čepeli zajišťuje pohodlné používání i perfektní hygienu (neulpívají zde zbytky potravin). Údržba nožů Zwilling. Mytí a čištění. Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55 °C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky. Krájecí podložka. Doporučujeme používat flexibilní krájecí podložku (prkénko) - dřevěnou, silikonovou či plastovou. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří. Skvělou volbou jsou prkénka Epicurean z recyklovaného dřeva zpevněná pryskyřicí. Ostření / broušení. Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka. K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling. Vhodnou alternativou jsou i brousky AnySharp. Rádi vám zprostředkujeme broušení nožů přímo u výrobce, nebo doporučíme osvědčené nožířství. Personál prodejen Potten & Pannen - Staněk vám kdykoli rád předvede správný postup ostření nožů. Bezpečné uložení. Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat. Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože.  Správný nůž. Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.

Cena: 2 180 Kč

   Koupit na PottenPannen.cz

Dostupnost Není skladem
Prodejce PottenPannen.cz
Výrobce Zwilling  (1 produkt)
O výrobci Zwilling Zwilling J.A. Henckels je renomovaný německý výrobce kvalitního kuchyňského náčiní, který se pyšní dlouholetou tradicí… pokračovat o Zwilling »
Délka 13 cm
EAN 4009839345753