Filetovací nůž Fibre Karbon 2 De Buyer 16 cm

CZNE_domycky

POPIS

Filetovací nůž z kolekce Fibre Karbon 2 od výrobce De Buyer má úzkou a flexibilní čepel a je extrémně ostrý. Tento nůž je ideální na filetování ryb nebo na přípravu kuřecích plátků atd.

Čepel nože je vyrobena z vysoce kvalitní německé nerezové oceli X50CrMoV15 (speciální nožířská ocel) s tvrdostí 56 HRC (Rockwellovy stupnice tvrdosti). Řada FK2 má unikátní systém vyvážení nože podle potřeby konkrétního kuchaře. Stačí pouze odšroubovat nerezovou patku na rukojeti a odejmout potřebné množství nerezových vložek.

Rukojeť nože je vyrobena ručně vrstvením z uhlíkových vláken. Díky tomu je velmi odolná, pevná a přináší příjemný a pohodlný úchop pro krájení bez únavy. Záštita chrání prsty. Doporučujeme pouze šetrné ruční mytí a pravidelnou údržbu pomocí ocílky a brousku na nože. Pro bezpečné uložení nože je ideální stojan na nože.

SPECIFIKACE

Délka nože: 30,9 cm

Délka čepele: 16 cm

Materiál: speciální nožířská nocel, uhlíková vlákna (rukojeť)

Barva: stříbrná, černá (rukojeť)

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Filetovací nůž je ideální na filetování ryb.

Ostří je extrémně ostré.

Čepel nože je vyrobena ze špičkové německé nerezové oceli.

Jedinečný systém vyvážení nože podle potřeb kuchaře.

Záštita chrání prsty. Hladký přechod mezi záštitou a rukojetí.

Ergonomická rukojeť přináší bezpečný, pohodlný a příjemný úchop pro práci bez únavy.

Nůž je vhodný i pro profesionální použití.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: NE

Nůž myjte vždy pouze ve studené vodě, zajistíte tak jeho dlouhodobější ostrost.

ROZDÍL MEZI OCÍLKOU, BROUSKEM NA NOŽE A BRUSNÝM KAMENEM

Ocílku na nože použijete při pravidelné údržbě - klidně před každým použitím nože. Brousek na nože nebo brusný kámen však jen jednou za čas pro obnovení původní ostrosti nože, tedy když už je nůž opravdu tupý.

OCÍLKA NA NOŽE

Ocílka na nože slouží pro pravidelnou údržbu nožů. Pomocí ocílky na nože snadno a rychle obnovíte původní ostrost vašich nožů. Ocílku používejte k udržování ostří. Na již tupém noži není snadné ocílkou ostří vytvořit - v tomto případě zvolte brousek na nože nebo brusný kámen. Ocílka má rukojeť a brusná část může mít jemnější nebo hrubší povrch. Ocílka není praktická pro údržbu příliš velkých nožů.

Brusná část ocílky může být vyrobena z různých materiálů - diamantová, keramická, ze speciální nožířské oceli atd. Délku brusné části volte podle délek ostří nožů, které budete ocílkou brousit. Máme pro vás ocílky s brusnou částí od 20 cm, až po 31,5 cm - speciální řeznická ocílka pro broušení velkých nožů.

Broušení nože ocílkou

broušení nože ocílkou

Ocílku držte svisle v jedné ruce a nůž ve druhé ruce (nakloněný zhruba 20 ° k povrchu ocílky). Nejlepší je mít oporu (např. stůl a ocílku podložit utěrkou, aby neklouzala), abyste udrželi stejný úhel po celé čepeli a ostření bylo přesné. Práce s ocílkou vyžaduje cvik, aby na ostří nevznikaly nežádoucí zuby. Nožem táhněte od paty ke špičce proti ostří a zopakujte totéž z druhé strany čepele (z každé strany 20 x). Snažte se držet stále stejný úhel, který svírá nůž s ocílkou a příliš netlačte.

BROUSEK NA NOŽE

Brousek na nože slouží pro obnovení původní ostrosti nože. Na rozdíl…

Cena: 1 843 Kč

   Koupit na Chefshop.cz

Dostupnost Není skladem
Prodejce Chefshop.cz
Výrobce de Buyer
EAN 3011244283163