Sklenice Tinto reserva Sommeliers Riedel

Úvod Pokoje Kuchyně Sklenice a hrnky

Pro nejproslulejší odrůdu hroznů na iberském poloostrově, znamenité Tempranillo, jsme nyní vyvinuli nejlepší možnou sklenici.

Riedel Tempranillu věnuje ne jednu, nýbrž dokonce dvě sklenice. Po intenzivních degustačních procesech mezi lety 1997 a 1998 se ukázalo, že odrůda hroznů Tempranillo na výrobce sklenic klade velmi vysoké nároky.

Mladší, ovocná, lehká vína jsou méně plná. Opačně se prezentují vína s výrazným podílem tříslovin a dozrávající v sudech barrique, jako proslulé Gran Reservas z Ribera nebo Rioja. Na španělské degustátory vína, jako jsou Pablo Alvares (Vega Sicilia), Alejandro Fernández (Pesquera) a Carlos Falcó, Marqués de Grinon, udělala souhra vína a sklenice skutečně dojem. Grand Reservas vyžadují velkou sklenici, v níž se jednotlivé chuťové odstíny a buket špičkových vín, dozrálých v dubových sudech harmonicky rozvine.

Pro mladé, ovocné, lehčí Tempranillo je tím pravým řešením malá sklenice.

V posledním, rozhodujícím kole se degustátoři, mezi nimi také Michel Rolland, špičkový vinař z Bordeaux, rozhodli pro dvojí řešení, které by podpořilo chuť různých typů.

Proto Riedel Glas nabízí jeden typ sklenic, strojově foukané, pro mladé, ovocné, lehké Tempranillo v sérii Vinum a v sérii Sommeliers ideální sklenici pod názvem Sklenice Tinto reserva Sommeliers na plná vína této odrůdy.

Sklenice Tinto reserva Sommeliers Riedel doporučujeme na:

  • Crianza. Gran Reserva
  • Ribera des Duero
  • Rioja
  • Tinto Reserva
  • Tempranillo

Série SOMMELIERS:

Ve spolupráci s italským sdružením sommeliérů A.I.S. (Associazione Italiana Sommeliers) představil Claus Riedel roku 1973 v Orvietu první sérii sklenic pro znalce. Série obsahuje 10 různých velikostí.

Od této chvíle se svět vín od základu změnil.

V různých regionech a na různých kontinentech se dnes produkují vína, která tehdy neexistovala nebo byla zcela neznámá. Proto ve vývoji série Sommeliers dále pokračoval syn Georg Riedel, až se Sommeliers stala rozsáhlou „vitrum-vinotékou“ na nejvyšším stupni technického vývoje.

V roce 1991 Robert Parker, redaktor časopisu Wine Advocate napsal: "Nejlepší sklenice jak z technického pohledu, tak z pohledu maximálního požitku jsou ty, které vyrábí firma Riedel. Efekt, který tyto sklenice dodávají kvalitnímu vínu, je skutečně mimořádný. Nemohu dostatečně vyjádřit, jak velký rozdíl to je."

Díky celosvětové poptávce představuje dnes série Sommeliers absolutní špičku mezi sklenicemi na víno a je nejúspěšnější ručně foukanou sérií sklenic na světě. Každá sklenice je vyrobena samostatně: vrchní část vyfukujeme ve formě, stopka a základna jsou tvarované ručně podle výrobních metod vyvinutých již na počátku našeho letopočtu.

Skláři při práci využívají svůj talent, jejich schopnosti a pečlivost jsou základním předpokladem pro to, aby sérii sklenic Sommeliers vtiskli řemeslné zpracování, jaké zákazníci očekávají. Sommeliers jsou vyráběny ze skla s více jak 24% obsahem olova.

Cena: 2 100 Kč

   Koupit na Kulina.cz

Dostupnost Není skladem
Prodejce Kulina.cz
Výrobce Riedel  (16 produktů)
Typ produktu Sklenice
Kategorie P Sklenice
Série Riedel Sommeliers
Materiál Sklo
Ruční výroba Ručně foukané
EAN 9006206211937
Margin E
Možnosti dopravy a ceny
Způsob dopravy Cena
ČP na poštu 99,00
ČP na poštu s dobírkou 148,00
DPD 69,00
DPD na dobírku 118,00
PPL ParcelShop 89,00
Zásilkovna 89,00
PPL ParcelShop s dobírkou 138,00
Zásilkovna na dobírku 138,00
Balíkovna depo 69,00
Balíkovna depo s dobírkou 118,00