Sklenice na ročníkové Champagne Sommeliers Riedel

Úvod Pokoje Kuchyně Sklenice a hrnky

Série SOMMELIERS:

Ve spolupráci s italským sdružením sommeliérů A.I.S. (Associazione Italiana Sommeliers) představil Claus Riedel roku 1973 v Orvietu první sérii sklenic pro znalce. Série obsahuje 10 různých velikostí.

Od této chvíle se svět vín od základu změnil.

V různých regionech a na různých kontinentech se dnes produkují vína, která tehdy neexistovala nebo byla zcela neznámá. Proto ve vývoji série Sommeliers dále pokračoval syn Georg Riedel, až se Sommeliers stala rozsáhlou „vitrum-vinotékou“ na nejvyšším stupni technického vývoje.

V roce 1991 Robert Parker, redaktor časopisu Wine Advocate napsal: "Nejlepší sklenice jak z technického pohledu, tak z pohledu maximálního požitku jsou ty, které vyrábí firma Riedel. Efekt, který tyto sklenice dodávají kvalitnímu vínu, je skutečně mimořádný. Nemohu dostatečně vyjádřit, jak velký rozdíl to je."

Díky celosvětové poptávce představuje dnes série Sommeliers absolutní špičku mezi sklenicemi na víno a je nejúspěšnější ručně foukanou sérií sklenic na světě. Každá sklenice je vyrobena samostatně: vrchní část vyfukujeme ve formě, stopka a základna jsou tvarované ručně podle výrobních metod vyvinutých již na počátku našeho letopočtu.

Skláři při práci využívají svůj talent, jejich schopnosti a pečlivost jsou základním předpokladem pro to, aby sérii sklenic Sommeliers vtiskli řemeslné zpracování, jaké zákazníci očekávají. Sommeliers jsou vyráběny ze skla s více jak 24% obsahem olova.

Cena: 1 900 Kč

   Koupit na Kulina.cz

Dostupnost Není skladem
Prodejce Kulina.cz
Výrobce Riedel  (16 produktů)
Typ produktu Sklenice
Kategorie P Sklenice
Série Riedel Sommeliers
Materiál Sklo
Ruční výroba Ručně foukané
EAN 9006206912209
K překladu CZ AUTO
Margin E
Možnosti dopravy a ceny
Způsob dopravy Cena
ČP na poštu 99,00
ČP na poštu s dobírkou 148,00
DPD 69,00
DPD na dobírku 118,00
Zásilkovna 89,00
PPL ParcelShop 89,00
Zásilkovna na dobírku 138,00
PPL ParcelShop s dobírkou 138,00
Balíkovna depo 69,00
Balíkovna depo s dobírkou 118,00