Callebaut Hořká čokoláda do fontány Callebaut 57,6% 250 g

Čokoláda Callebaut je ve formě čokoládových peciček, které obsahují vyšší procento kakaového másla jako běžná tmavá čokoláda. Z toho důvodu není nutné přidávat další suroviny při přípravě čokoládové fontány.


POPIS

Pravá belgická čokoláda Callebaut na přípravu čokoládové fontány s obsahem 57,6 % kakaa vděčí za svou jemnou a hladkou chuť právě skutečnému obsahu kakaového másla a kakaového prášku.

UPOZORNĚNÍ: Při vysokých letních teplotách negara ntujeme, v jakém stavu vám čokoláda přijde. Čokoláda se totiž při vysokých teplotách rozpouští.

SPECIFIKACE

Složení: kakaový prášek, cukr, kakaové máslo, emulgátor: sójový lecitin, přírodní extrakt z pravé vanilky

Min. obsah kakaa: 57,6%.

Alergeny:
Obsahuje sóju. Může obsahovat stopy ořechů a mléka (laktózy).

Hmotnost: 250 g

Upozornění: Čokoládu do fontány objednáváme ve 2,5 kg balení a sami ji balíme do menších balíčků. Čokoládu Callebaut tedy neobdržíte v originálním balení, ale v hezkém papírovém sáčku. Kvalita čokolády se tímto procesem nijak nemění. Děkujeme za pochopení.

*Fotografie je pouze ilustrační.

NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pro 100 gramů)

Kalorie: 2406 kJ / 575 kcal

Tuky: 41 g z toho nasycené mastné kyseliny: 25 g

Sacharidy: 42 g z toho cukry: 40 g

Bílkoviny: 4,8 g

Sůl: 0,01 g

TIPY NA PŘÍPRAVU ČOKOLÁDOVÉ FONTÁNY

Čokoláda je ve formě čokoládových peciček, které obsahuji větší procento kakaového másla než běžná tmavá čokoláda. Z toho důvodu není nutné přidávat další suroviny pro získání ideální chuti i textury čokolády.

Pokud chcete docílit jemnější chuti fontánové čokolády, pak doporučujeme přidat malé množství 33% smetany.

Čokoládové pecičky sypte přímo do samotné fontány bez předchozích úprav. Pokud nemáte s fontánou předchozí zkušenost nebo dostatek času, pak je možné část čokolády rozpustit předem ve vodní lázni.

Čokoládové fondue s čerstvým ovocem

RECEPT NA ČOKOLÁDOVÉ FONDUE

Ingredience
500 - 600 g kvalitnej čokolády do fontány (doporučujeme vysokoprocentní, ale kdo má rád může použít mléčnou či bílou čokoládu), 1 - 1,2 kg čerstvého ovoce (jahody, banány, hrozny atd.), 100 g para ořechů - volitelné

Postup
1. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a přelijte ji do misky na fondue.

2. Ovoce očistěte a pokrájejte, ořechy nasekejte. Všechno nasypte do misky a spolu s čokoládou přineste na stůl.

3. Každý z hostů si s pomocí napichovátek na fondue namáčí ovoce v čokoládě a obaluje v nasekaných ořechách.
Zdroj receptu: www.apetitonline.cz

Sýrové fondue CO JE FONDUE?

Slovo fondue pochází z francouzštiny a znamená tavená. Toto slovo se vyslovuje [fondü]. Původně bylo sýrové fondue - sýr roztavený nad ohněm a vzniklo v Savojsku ve francouzské části Švýcarska, kde je nyní fondue národním pokrmem. Do rozpuštěného sýra se namáčí maso nebo kousky pečiva. Dnes existuje i čokoládové fondue - do rozpuštěné čokolády se namáčí kousky čerstvého ovoce jako jsou například jahody, hrozny, banány apod.

Čokoláda se rozpustí ve vodní lázni, sýr v kastrůlku na sporáku. Doporučujeme používat na čokoládové fondue kvalitní čokoládu určenou k přípravě čokoládové fontány. Můžete použít hořkou s vysokým obsahem kakaa, jemnou mléčnou nebo lahodnou bílou čokoládu, záleží na vašich preferencích. Sýr rovněž používejte kvalitní s výraznější chutí jako například gruyère, ementál, raclette atd. Můžete použít i několik druhů sýrů, přidat koření nebo třeba česnek.

Pod nádobou na fondue je svíčka nebo kahan, který zahřívá rozpuštěnou čokoládu nebo sýr, udržuje optimální teplotu a konzistenci. Hosté si pak namáčejí ingredience podle typu fondue pomocí servírovacích vidliček. Jedná se o ideální občerstvení na rodinných oslavách, párty, formálních i neformálních večírcích. Fondue sblíží a zabaví. Navíc své hosty příjemně překvapíte něčím novým a netradičním. Můžete zkoušet nové kombinace a poznávat nové chutě.

ČOKOLÁDA A JE JÍ VLIV NA ZDRAVÍ

Kvalitní vysokoprocentní čokoláda (alespoň 70 % obsahu kakaa) snižuje krevní tlak, působí pozitivně na srdce a cévy, jako prevence infarktu, snižuje cholesterol a srážlivost krve, prokrvuje tělo. Čokoláda obsahuje antioxidanty, které působí jako prevence rakoviny. Také obsahuje hořčík, draslík, fosfor, železo, vápník, měď, fluor. Čokoláda povzbuzuje, zlepšuje psychiku, zmírňuje úzkost, má příznivý vliv na činnost mozku, zlepšuje pozornost, snižuje únavu, chrání před artritidou a různými alergiemi. Navíc má afrodiziakální účinky. Čokoládu je však nutné konzumovat v přiměřeném množství. Doporučujeme 10 g čokolády denně.

---Název obrazku---

DRUHY ČOKOLÁDY

Hořká čokoláda obsahuje vysoký podíl kakaa. Hořká čokoláda musí obsahovat minimálně 35 % kakaové sušiny (za kvalitní čokoládu se považuje ta s minimálně 50 % kakaových přísad). Hořká čokoláda obsahuje pouze kakaovou sušinu, kakaovou hmotu a cukr. Doporučujeme čokoládu z kvalitních kakaových bobů s alespoň 70 % kakaa. Vysokoprocentní tmavá čokoláda je skvělá nejen na přímou konzumaci, ale také na čokoládové polevy, na horkou čokoládu, na čokoládové fondue a na pečení čokoládových dezertů (např. dort Sachr, brownies).

Mléčná čokoláda obsahuje kakaové máslo, kakaovou hmotu, cukr a mléko (sušené nebo kondenzované). Minimální obsah kakaové sušiny je 25 % (kvalitní mléčná čokoláda by měla mít aspoň 30 % kakaových přísad a min. 15 - 25 % mléka). V EU musí být obsah pevných složek kakaa v mléčné čokoládě alespoň 35 %. Mléčná čokoláda má jemnější chuť než hořká čokoláda a je oblíbená při přípravě čokoládové pěny, čokoládových sušenek (cookies), využijete ji i na čokoládovou fontánu, krémy a polevy.

Bílá čokoláda je tvořena kakaovým máslem (bez pevných kakaových přísad), mlékem (kondenzovaným nebo sušeným) a cukrem. Obsah kakaového másla musí být nejméně 20 % (kvalitní bílá čokoláda má však aspoň 25 % kakaového másla a 25 % mléka). Jelikož bílá čokoláda neobsahuje kakaový prášek, tak se v podstatě ani nejedná o čokoládu, ale označuje se tak však díky kakaovému máslu. Bílá čokoláda je sladší než hořká a mléčná čokoláda. Využijete ji při přípravě sladkých dezertů, čokoládových polev, krémů atd.

Cena: 129 Kč

   Koupit na Kulina.cz

Dostupnost Není skladem
Prodejce Kulina.cz
Výrobce Callebaut
EAN 1