Farchioni Olivový olej BIO extra panenský IL Casolare 0,75 l

Extra panenský filtrovaný olivový olej je vyráběn za studena, díky čemuž si uchovává více pozitivních účinků na zdraví, má jemnější chuť a vyšší tepelnou stabilitu, a je tak vhodný do studené i teplé kuchyně. Obsahuje vysoký podíl vitamínů, minerálů a antioxidantů. Olej by neměl přesáhnout teplotu 210°C, jinak ztrácí na hodnotě.

Olivový olej pomáhá snižovat hladinu cholesterolu, podporuje funkci žlučníku a vstřebávání vápníku, obsahuje vitamíny A, D, E, K (vitamíny rozpustné v tucích), má detoxikační účinky, podporuje metabolismus. Extra panenský olivový olej má příznivé účinky i v kosmetice. Regeneruje a vyživuje vlasy a pleť. Vlasy po něm zůstanou lesklé, hebké a pružné. Olivový olej zpomaluje stárnutí pleti a příznivě působí na vrásky.


Extra panenský olivový olej nefiltrovaný IL Casolare v BIO kvalitě, lisovaný za studena, pro vás dovážíme přímo od našeho dodavatele z Itálie. Olivový olej Il Casolare je vhodný na přípravu italských jídel, teplých i studených zeleninových salátů, k podávání sýrů a též zvýrazní chuť grilovaného masa. Olej byl zpracován pouze mechanickým způsobem. Ztuhnutí olivových olejů nemá vliv na kvalitu výrobků.

NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pro 100 ml)

Kalorie: 3389 kJ / 824 kcal

Tuky: 91,6 g z toho nasycené mastné kyseliny: 14 g, polynasycené mastné kyseliny: 8 g, mononasycené mastné kyseliny: 69,6 g

Sacharidy: 0 g z toho cukry 0 g

Bílkoviny: 0 g

Soli: 0 g

Vláknina: 0 g

Kyselost oleje: < 0,45%

praktické rady

Skladujte na chladném a tmavém místě, chraňte před světlem a teplem. Uzavírejte po použití.

Upozornění: Olej hoří, pokud dojde k přehřátí. Pokud se z oleje kouří, ztlumte vařič na nižší teplotu.

Cena: 299 Kč

   Koupit na Kulina.cz

Dostupnost Není skladem
Prodejce Kulina.cz
Výrobce Farchioni
EAN 8007153005403