Georg Jensen Damask Ubrus dusty blue 310 x 150 cm ARNE JACOBSEN omyvatelný textilní ubrus

Úvod Pokoje Kuchyně Prostírání a textil

Kuchyňský ubrus ARNE JACOBSEN je vyroben ze 100% bavlny, která je považována za nejkvalitnější tkalcovský materiál na světě. Kombinace skandinávského moderního designu a klasického tkalcovského řemesla je to, co dodává ubrusu jeho jedinečnost. Je vytvořen v dílně velice uznávaného návrháře, kterým je Arne Jacobsen.

Krásně vzorovaný ubrus byl opatřen povrchovou úpravu, díky níž je ideální pro každodenní použití. Získal stejné vlastnosti, jako má nepromokavé plátno, ponechal si však velmi elegantní vzhled. Akrylový nátěr umožňuje snadnou omyvatelnost vodou. Tím rozšiřuje možnosti jeho použití z interiéru na exteriér. Navíc odpadá pravidelné praní a žehlení.

  • Damaškový omyvatelný ubrus vyrobený ze 100 % česané bavlny
  • Moderní skandinávský design a precizní tkalcovské řemeslo
  • Barevně stálý materiál se snadnou údržbou a dlouhou životností
  • Díky akrylovému zátěru ideální pro každodenní použití
  • Všestranný, vhodný do kuchyně, jídelny i na terasu
  • Snadno omyvatelný vodou se saponátem, není nutné prát
  • Speciální úprava povrchu vydrží až 25 praní
  • Perte neposkládané na 30 °C v pracím prášku bez bělidel
  • Použijte jemný cyklus a jemné odstřeďování, vytvoří se méně záhybů
  • Sušte na širokém sušicím stojanu nebo přímo na stole, nevadí-li mu vlhkost
  • Žehlit můžete na rubové straně při nízkých teplotách (150 °C)

Výrobní technologie:

Damašek Georg Jensen Damask je vyráběn složitým technologickým zpracováním ze stoprocentní česané dlouhovláknité a mercerované bavlny. Obarvením přízí ještě před jejich tkaním je dosahováno mnohem kvalitnější a trvanlivější barvy, než kdyby se barvila již hotová látka. Měkčení a pročesávání bavlny pak dodávají tkanině hebkost. Žakárové tkaní a vysoká hustota nití umožňují výrobu i velice složitých a plastických vzorů.

Damaškové textilie značky Georg Jensen Damask se předávají v rodinách z generace na generaci nejen díky špičkové kvalitě použitých materiálů ale také pro jejich nestárnoucí vzory. I po desetiletích používání si udržují svůj krásný lesk a příjemný omak. Dnes je navíc díky moderním úpravám údržba damašku snadná. Postačí vyprat a zavěsit. Při správném sušení ani nevyžaduje následné žehlení.

Již od roku 1756 se společnost a rodina Georg Jensen Damask věnuje tkaní jedinečných textilií. Postupně si vybudovala pověst jedné z nejlepších tkalcovských společností na světě. Dnes je Georg Jensen Damask moderní společností, která kombinuje tradiční tkalcovské řemeslo s moderním designem a skandinávským výrazem. Georg Jensen Damask si zakládá na nejvyšší kvalitě vlákna, jedinečných a precizních metodách tkaní a unikátním designu z dílen celosvětově známých návrhářů, designérů, tkalců a umělců, kterým nechybí vášeň pro jejich řemeslo. Od roku 1992 je společnost jedním z předních dodavatelů bytového textilu do domů dánské královské rodiny a Jejímu Veličenstvu královně Margrethe II. k příležitostem, jakými jsou například oslavy narozenin, výroční oslavy, slavnosti nebo královské svatby.

Cena: 3 807 Kč

   Koupit na Kulina.cz

Dostupnost Není skladem
Prodejce Kulina.cz
Výrobce Georg Jensen Damask
EAN 5708150116804