Zwilling Loupací nůž + škrabka Twin Grip červená 2 ks

CZ_domyckycastecne

POPIS

Sada z kolekce Twin Grip od výrobce Zwilling obsahuje škrabku na zeleninu a loupací nůž s krátkou rovnou čepelí o délce 9 cm je vhodný na loupání, okrajování a krájení menších kusů ovoce a zeleniny. Ideální je škrabka na brambory a další ovoce a zeleninu.

Nůž je vykován z jednoho kusu oceli, je tedy bez svárů a bez spojů. Je perfektně vyvážen a práce s ním je bezpečná a snadná. Čepel je kalená mrazem. Nůž má dlouhotrvající ostrost, která se snadno obnovuje díky ručnímu doostření, leštění a kontrole laserem.

Rukojeť je ergonomicky tvarovaná, bezespárá a je vyrobena z odolné syntetiky. Záštita vyvažuje nůž a chrání prsty při krájení. Čepel nože je vyrobena ze směsi speciální německé nerezové oceli, chromu a uhlíku s tvrdostí cca 57 HRC (Rockwellovy stupnice). Nůž je odolný vůči mytí v myčce na nádobí, přesto doporučujeme šetrnější ruční mytí. Ostrost a dlouhou životnost nože zajistíte pravidelnou údržbou pomocí brousku a ocílky. Pro bezpečné a pohodlné uskladnění používejte blok na nože.

Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání.

SPECIFIKACE

Balení obsahuje:

1 x škrabka na zeleninu

1 x loupací nůž, délka ostří 9 cm, délka nože 19,5 cm, výška ostří 1,5 cm, hmotnost 20 g

Materiál: směs nerezové oceli, chromu a uhlíku (čepel), syntetika (rukojeť)

Barva: stříbrná, červená

Záruka: 50 let na ostří nože, ostatní části 2 roky

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Nůž je vykován z jednoho kusu speciální německé nerezové oceli s tvrdostí 57 HRC.

Dokonalé vyvážení nože umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci.

Dlouhotrvající ostrost díky ručnímu doostření, leštění a kontrole laserem.

Ergonomicky tvarovaná rukojeť se záštitou, která vyvažuje nůž a chrání prsty.

Součástí je škrabka na loupání ovoce a zeleniny.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: Ano, ale doporučujeme šetrnější ruční mytí

Údržba nožů Zwilling

Mytí a čištění

Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55 °C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost. Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.

Krájecí podložka

Doporučujeme používat flexibilní prkénko na krájení - dřevěné, silikonové či plastové. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.

Ostření / broušení

Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka (osvědčené nožířství).
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.

Bezpečné uložení

Skladujte nože na…

Cena: 515 Kč

   Koupit na Chefshop.cz

Dostupnost Není skladem
Prodejce Chefshop.cz
EAN 4009839155062