Kulatá forma na chleba Burgundy červená 32,5 x 30 cm Emile Henry
POPIS
Forma na pečení chleba od výrobce Emile Henry je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti nárazům, poškrábání a teplotním šokům. Odolá teplotám od - 20 °C do 270 °C a můžete ji dát z mrazáku přímo do trouby, aniž by popraskala. Forma je vyrobena ručně podle generacemi ověřených postupů a má krásný francouzský design v granitové barvě. Materiál je čistě přírodní - neuvolňují se škodlivé látky. Vhodné do mikrovlnné trouby, myčky na nádobí, mrazáku, lednice i trouby.
Forma na chléb Emile Henry vychází z podoby tradiční klenuté pece. Ve formě je během pečení konstantní teplota a ideální stupeň vlhkosti. Díky tomu si můžete doma připravit nadýchaný chléb s křupavou kůrkou. Forma je vybavena širokými úchopy pro jednoduchou manipulaci. Součástí formy je poklice. Dno formy je vroubkované - těsto se tedy nepřichytává a je azajištěna optimální cirkulace vzduchu.
SPECIFIKACE
Rozměr: 32,5 x 29,5 x 14 cm
Objem: 5,2 l
Hmotnost: 2,87 kg
Materiál: keramika
Barva: granátová
VÝHODY A NEVÝHODY
Vyrobeno ručně ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti poškrábání, nárazům a teplotním šokům. Materiál je čistě přírodní - neuvolňují se škodlivé látky. Krásný francouzský design. Vhodné do trouby, do mikrovlnky, do myčky, do lednice i do mrazáku. Využijete je na rozmanité druhy jídel a díky krásnému vzhledu jsou vhodné i na servírování. |
PRAKTICKÉ RADY
Vhodné do myčky: Ano
Vhodné do mikrovlnné trouby: Ano
Vhodné do trouby: Ano, do 270 °C
Vhodné do chladničky: Ano
Vhodné do mrazáku: Ano do - 20 °C
RECEPT NA DOMÁCÍ KMÍNOVÝ CHLÉB
200 g žitné mouky (může být i celozrnná), 300 g pšeničné chlebové mouky, 200 g pšeničné hladké mouky (může být i celozrnná nebo špaldová), celý kmín (asi 15 g), 15 g čerstvého droždí, 1 lžička cukru (nebo medu, melasy, ...), 490 ml vody (můžete zkusit i pivo, syrovátku), 15 g soli
Postup:
1. V míse od kuchyňského robota si rozdrobte kvasnice. Pokud nemáte robota, budete hníst těsto ručně. Přidejte cukr a vidličkou rozmíchejte do řídké kašičky. Smíchejte s vodou a metličkou dobře promíchejte.
2. Dále přisypte vše ostatní z receptu. Robot zapněte na nízkou rychlost a nechte hníst 10 minut. Pokud použijete domácí pekárnu, tak nechte hníst 30 minut a těsto poté vyjměte.
3. Propracované a lepkavé těsto si dejte ideálně do plastové misky vymazané lžičkou oleje. Pokud nemáte nějakou s víkem, tak vložte mísu do plastového sáčku. Nechte při pokojové teplotě kynout jednu hodinu. Během této doby jednou…
Cena: 2 419 Kč
Dostupnost | Není skladem |
---|---|
Prodejce | Chefshop.cz |
Výrobce | Emile Henry (20 produktů) |
O výrobci Emile Henry | Emile Henry je uznávaný výrobce kvalitní keramiky pro kuchyni a stolování, který se může pochlubit bohatou tradicí a… pokračovat o Emile Henry » |
EAN | 3289313455074 |