Kulatá forma na chleba Burgundy červená 32,5 x 30 cm Emile Henry

CZ_mikro CZ_dotrouby270 CZ_domycky CZ_Lednice CZ_mrazák

POPIS

forma-na-chleb-specialities-emile-henry-granatova

Forma na pečení chleba od výrobce Emile Henry je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti nárazům, poškrábání a teplotním šokům. Odolá teplotám od - 20 °C do 270 °C a můžete ji dát z mrazáku přímo do trouby, aniž by popraskala. Forma je vyrobena ručně podle generacemi ověřených postupů a má krásný francouzský design v granitové barvě. Materiál je čistě přírodní - neuvolňují se škodlivé látky. Vhodné do mikrovlnné trouby, myčky na nádobí, mrazáku, lednice i trouby.

Forma na chléb Emile Henry vychází z podoby tradiční klenuté pece. Ve formě je během pečení konstantní teplota a ideální stupeň vlhkosti. Díky tomu si můžete doma připravit nadýchaný chléb s křupavou kůrkou. Forma je vybavena širokými úchopy pro jednoduchou manipulaci. Součástí formy je poklice. Dno formy je vroubkované - těsto se tedy nepřichytává a je azajištěna optimální cirkulace vzduchu.

SPECIFIKACE

Rozměr: 32,5 x 29,5 x 14 cm

Objem: 5,2 l

Hmotnost: 2,87 kg

Materiál: keramika

Barva: granátová

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Vyrobeno ručně ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti poškrábání, nárazům a teplotním šokům.

Materiál je čistě přírodní - neuvolňují se škodlivé látky.

Krásný francouzský design.

Vhodné do trouby, do mikrovlnky, do myčky, do lednice i do mrazáku.

Využijete je na rozmanité druhy jídel a díky krásnému vzhledu jsou vhodné i na servírování.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: Ano

Vhodné do mikrovlnné trouby: Ano

Vhodné do trouby: Ano, do 270 °C

Vhodné do chladničky: Ano

Vhodné do mrazáku: Ano do - 20 °C

RECEPT NA DOMÁCÍ KMÍNOVÝ CHLÉB

200 g žitné mouky (může být i celozrnná), 300 g pšeničné chlebové mouky, 200 g pšeničné hladké mouky (může být i celozrnná nebo špaldová), celý kmín (asi 15 g), 15 g čerstvého droždí, 1 lžička cukru (nebo medu, melasy, ...), 490 ml vody (můžete zkusit i pivo, syrovátku), 15 g soli

Domácí kmínový chléb

Postup:
1. V míse od kuchyňského robota si rozdrobte kvasnice. Pokud nemáte robota, budete hníst těsto ručně. Přidejte cukr a vidličkou rozmíchejte do řídké kašičky. Smíchejte s vodou a metličkou dobře promíchejte.

2. Dále přisypte vše ostatní z receptu. Robot zapněte na nízkou rychlost a nechte hníst 10 minut. Pokud použijete domácí pekárnu, tak nechte hníst 30 minut a těsto poté vyjměte.

3. Propracované a lepkavé těsto si dejte ideálně do plastové misky vymazané lžičkou oleje. Pokud nemáte nějakou s víkem, tak vložte mísu do plastového sáčku. Nechte při pokojové teplotě kynout jednu hodinu. Během této doby jednou…

Cena: 2 419 Kč

   Koupit na Chefshop.cz

Dostupnost Není skladem
Prodejce Chefshop.cz
Výrobce Emile Henry  (20 produktů)
O výrobci Emile Henry Emile Henry je uznávaný výrobce kvalitní keramiky pro kuchyni a stolování, který se může pochlubit bohatou tradicí a… pokračovat o Emile Henry »
EAN 3289313455074

Další produkty, které by se vám mohly líbit…