O prodejci Grilovani.cz
Benefity prodejce Grilovani.cz
- ✭ Doprava nad 2000 Kč ZDARMA (u přepravce GLS)
- ✭ Zasílání na Slovensko
- ✭ Odborné poradenství
- ✭ Zboží ve slevě na Grilovani.cz
Don Marco´s BBQ Nakládací a kořenící směs Don Marco´s Pastrami - New York Set
Sada obsahuje přesné pokyny, díky nimž je pro vás velmi snadné dokončit první, druhý nebo dokonce třicátý kousek pastrami. V přiložené 12stránkové brožuře (v německém jazyce) také najdete užitečné tipy, triky a základní znalosti o pastrami. Pokud si chcete poprvé připravit pastrami sami, přečtěte si prosím tento návod na zpracování až do konce, aby byly zodpovězeny vaše nejdůležitější otázky a mohli jste začít.
Co je k této sadě potřeba navíc?
- Odpovídající kus (hovězího) masa
- Pokud možno mělkou misku, do které se kus masa vejde pro naložení a nakořenění.
- Vakuovačka s přiměřeně velkými sáčky na maso.
- Chladnička s dostatečným prostorem pro uchování masa alespoň 10-14 dní.
- Varné zařízení pro přípravu - nejlépe smoker, případně gril na dřevěné uhlí, plyn nebo pelety s možností uzení. Trouba by měla být až poslední možností. Protože pak vaříte za „normálních“ okolností bez kouře. Ale… každý se může rozhodnout sám, jak voní jeho kuchyně.

Z čeho se vyrábí pastrami?
Původně se pastrami v zemi původu (zřejmě Rumunska) připravovalo z levných husích prsou. V nové domovině rumunští imigranti upravili přípravu na místní levné kusy masa. Vzhledem k tomu, že hovězí maso bylo levnější, používalo se hovězí hrudí nebo pupek/flank steak. V současnosti se většinou používá právě hovězí hrudí. Pastrami lze ale připravit i z krůtích prsou nebo filetu lososa.
Jak se pastrami připravuje
Způsobů přípravy pastrami je několik. Já mám odzkoušený takový postup, kdy po naložení a okořenění maso griluji ve Weber Smokey Mountain při teplotě 110 ° C za přítomnosti kouře (používám dřevěné špalíky na zauzování v grilu) do vnitřní teploty 70° C. Pak maso zabalím do alobalu a pokračuji do vnitřní teploty 94-96° C. Maso vyjmu z grilu, vložím takto v alobalu do coolboxu (polystyrenové krabice) a nechám hodinu odpočinout. Pak ho teplé krájíme na slabé plátky.
Druhým způsobem je, že po dosažení vnitřní teploty 70° C maso přemístíte na pařák do hrnce s vodou a maso tepelně upravíte párou do požadované měkkosti.
Cena: 589 Kč
| Dostupnost | Skladem |
|---|---|
| Prodejce | Grilovani.cz |
| Výrobce | Don Marco´s BBQ (30 produktů) |
| Značky | Don Marco´s BBQ |
| Váha | 650 g |
| EAN | 4260266354330 |
Vybrané produkty
Alík Fotky Gril Grilování Hrnce Koření Krabice Kuchyn Kuchyně Látky Levné Matrace Ment Nábytek Ploty Postele Prostor Rošt VidaMožnosti dopravy a ceny
| Způsob dopravy | Cena |
| GEIS | 1000,00 |
|---|---|
| GEIS na dobírku | 1030,00 |
| Balíkovna depo | 79,00 |
| Balíkovna depo s dobírkou | 109,00 |
| DPD | 109,00 |
| DPD na dobírku | 139,00 |
| DPD | 79,00 |
| DPD na dobírku | 109,00 |
| Česká Pošta | 109,00 |
| ČP na dobírku | 139,00 |